Iepure cu măsline
Ingrediente:
• 1 iepure,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 4 cepe,
• 200 g măsline,
• ¼ pahar de vin,
• 1 lingură de pireu de roşii,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru marinată:
• 1 pahar de oţet,
• 1 pahar de ulei vegetal,
• 1 morcov,
• 1-2 cepe,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri de verdeaţă tocată,
• foi de dafin.
Mod de preparare:
Spălaţi şi puneţi iepurele să se marineze (vezi reţeta „Iepure umplut”). Tăiaţi bucăţi iepurele. În ceapa prăjită puţin puneţi bucăţile de iepure, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie, apoi fierbeţi înăbuşit, adăugînd cîte puţin apă fierbinte şi fierbeţi-le pînă se înmoaie. Adăugaţi vinul, amestecat cu bulionul de carne, adăugaţi măslinele, care au fost fierte în prealabil circa 10 minute în apă. Condimentaţi după gust cu sare, piper negru măcinat.
Înainte de a fi servit puneţi-l într-o farfurie şi turnaţi peste el sos.
Prepararea marinatei: Diluaţi oţetul cu o cantitate nu prea mare de apă, puneţi-l pe foc, adăugaţi ulei vegetal, adăugaţi morcovul tăiat rondele, ceapă, verdeaţă tocată, foi de dafin, sare, piper, daţi-le în clocot. Turnaţi marinata gata deasupra iepurelui, puneţi legumele şi condimentele pe el.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 1155 locuitori
Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.