19 octombrie 2010, 13:01 views 51286

Iepure de casă cu legume şi vin

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă 1,5 kg,
  • 4-5 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 3 linguri untură,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Iepurele prelucrat ca în reţeta Tocană de iepure de casă se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.