24 ianuarie 2011, 16:03 views 66978

Iepure umplut

Ingrediente:

•    1 iepure,
•    1 pahar de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    3 linguri de grăsime,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    2 linguri de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin.

Pentru umplutură:

•    1 pahar de cupe de grîu măcinate măşcat (grîu arnăut) sau orez,
•    1 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    măruntaiele de iepure,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Înlăturaţi inima, plămînii, ficatul, rinichii, gîtul, tăiaţi labele pînă la prima încheietură, turnaţi peste iepure apă rece şi lăsaţi-l astfel 8-10 ore. Uscaţi-l, ungeţi-l cu un amestec de sare, usturoi, cu adaos de vin sau oţet, ulei vegetal, foi de dafin, lăsaţi-l să se marineze 4-6 ore la rece.

Din crupe fierbeți un terci fărîmicios (1 la 2), legumele curăţate tăiaţi-le cubuleţe mărunte şi rumeniţi-le în ulei vegetal. Măruntaiele iepurelui (inima, ficatul, plămînii, rinichii), spălaţi-le, tăiaţi-le mărunt, rumeniţi-le, adăugaţi-le la legume şi continuaţi să le prăjiţi, sărîndu-le şi piperîndu-le. Adăugaţi terciul şi potriviţi-le la gust. Iepurele marinat se umple cu amestecul obţinut se coase cu aţă albă, se unge cu smîntînă, se pune pe tava unsă cu ulei vegetal cu abdomenul în jos, se acoperă cu foi de varză (în varianta modernă cu folie de aluminiu) şi se coace la temperatura de 170-180 de grade pînă este gata. Înainte de a se scoate din cuptor foile de varză sau folia de aluminiu se scot ca să se rumenească iepurele. Scoatem aţa înainte de a servi iepurele.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.