19 octombrie 2010, 11:51 views 33585

Friptură de iepure de cîmp

Ingrediente:

  • spatele unui iepure de cîmp,
  • 100 g slănină afumată,
  • 1 căpăţînă de usturoi,
  • 1 lingură de unt,
  • sare.

Pentru marinat:

  • 1 pahar oţet,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 morcov,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Se taie spatele şi picioarele din urmă ale iepurelui. Se pun într-un vas, deasupra se toarnă sosul pregătit, se pun legumele. Carnea se marinează de la cîteva ore pînă la 2 zile. Slănina se taie fidea mascată (cu diametrul de 1 cm şi lungimea de 3 cm). Iepurele marinat se împănează nu prea adînc cu bucăţelele de slănină. Apoi se pune cu spatele în sus într-un ceaun alungit, peste el untul, apoi se adaugă 2 linguri de apă şi se dă la cuptor la o temperatură nu prea mare. Carnea se stropeşte, periodic, cu sosul pe care-l lasă.

Prepararea marinatei: Oţetul diluat cu puţină apă se pune la fiert, se adaugă uleiul, morcovul tăiat rondele, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul şi foile de dafin, se dă în clocot şi se fierbe puţin.
Se serveşte cu sos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.