19 octombrie 2010, 12:15 views 36051

Tocană cu iepure de casă şi dovlecei

Ingrediente:

•    1 kg carne de iepure,
•    ½ praz,
•    3 ardei graşi,
•    4-5 dovlecei,
•    4-5 roşii,
•    1/5 linguri grăsime,
•    ¼ pahar vin,
•    3 linguri oţet,
•    2 linguri ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    piper negru boabe,
•    foi de dafin,
•    ½ mănunchi verdeaţă.
 
Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă şi ardei graşi tăiaţi mărunt, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn).

Carnea marinată se prăjeşte într-o tigaie călită împreună cu legumele cu care s-a marinat, apoi carnea se pune în ceaun, se adaugă bulion, sare şi se înăbuşă. La urmă se adaugă dovleceii tăiaţi bucăţele şi prăjiţi puţin, usturoiul pisat, verdeaţă tăiata şi foile de dafin. Se înăbuşă cu capac pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.