Tocană de iepure de casă
Ingrediente:
- 800 g carne de iepure,
- 3-4 cepe,
- ½ pahar vin alb sec de consum curent,
- 1/5 linguri oţet,
- ¼ pahar ulei,
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper roșu măcinat,
- 1-2 frunze de dafin,
- boabe de ardei iute,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.
Tocana se serveşte cu mămăligă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populația:
- 71 locuitori
Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.