Materiale din compartiment: Photo gallery | Video gallery |

Conunova Alexandra

Alexandra Conunova s-a născut în anul 1988 la Chișinău, într-o familie cu tradiţii în domeniul artelor. La vîrsta de 6 ani a început să studieze vioara în clasa profesoarei Galina Buionovschi. Începînd cu anul 2006 şi pînă în anul 2010 a studiat în clasa profesorului Munteanu și a cîștigat o bursă de studii în oraşul Rostock din Germania. Astfel la vîrsta de 14 ani Alexandra pleacă să-și continue studiile muzicale, în prezent locuiește la Hanovra, unde studiază la Şcoala Superioară de Muzică. În acelaşi timp, fiind şi solistă a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" de la Chișinău.

Alexandru este laureată a peste 20 de concursuri internaţionale, printre ele se numără: Kloster Schöntal, Yampolsky, Concursul Internațional de Vioară (România, 1998), Festivalul Internațional „Regina Elisabeta" (Belgia), Concursul Internațional pentru vioara „Henri Marteau" (Germania, 2008), diferite concursuri naționale, alte festivaluri, precum „Schweriner Schloss Festspiele", „Mecklenburg Vorpormmen", Festivalul de la Radio France (Montpellier).

Interpreta a avut turneuri în mai multe țări ale lumii, colaborând cu diverse orchestre din Bulgaria, Rusia, Republica Moldova, Germania, Franța, Elveția, România, Turcia ș.a.

În anul 2009, Alexandra şi-a lansat primul său album de muzica de cameră cu cvintetele pentru clarinet de Brahms și Mozart în interpretarea „Cvartetului Cununova" și a profesorul G. Schindler, solist al Capelei de Stat de la Berlin.

În februarie 2011 A. Conunova a devenit laureată a concursului Fundației „Deutsche Instrumenten-Musik", iar în calitate de premiu Alexandrei i-a revenit onoarea de a cînta timp de un an de zile la vioara Santo Serafin (Veneția 1735). Tot în anul 2011, ea a dat un concert la St Petersburg la Ermitaj cu Orchestra Ermitajului şi a participat la concertul de deschidere al Concursului Internațional Henri Marteau.

Alexandra Conunova face parte din Orchestra Internaţională de la Geneva (L'Orchestre International de Genève). Colaborează cu multe colective muzicale şi orchestre. În prezent ea este solistă la Filarmonica Națională a Republicii Moldova „S. Lunchevici" și s-a învrednicit de onoarea de a cînta la vioara Vincenzo Ruggieri (1720), donată de „Sinfonima Stiftung" din Mannheimer.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1988
Populația:
539 locuitori

Văduleni este un sat din cadrul comunei Budeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 20 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 539 de oameni. Satul Văduleni a fost înființat în anul 1988.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.