Alexeev Vitalii

Alexeev Vitalii - scenarist.

S-a născut 13 iulie 1926 în oraşul Surgut, regiunea Tiumeni, Rusia. A absolvit Şcoala republicană pe lîngă Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Moldova (1958) şi Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat de la Chișinău (1963). El a lucrat în calitate de şef al producţiei de film în film RSSM de stat (1972-1976) şi secretar al Uniunii Cineaştilor (1976-1981), a scris scenarii pentru „Moldova-film”.

Filmografia:
„Путь в будущее”, 1975 - documentar,
„Rîbniţenii”, 1978 - documentar,
„Soroca”, 1980 - documentar,
„Drumul lung de o sută de ani”, 1982 - documentar,

Redactor de filme:
Marele război mic”, 1980 - film artistic,
„Codul - Fulgerul de sud”, 1980 - film artistic
 
S-a filmat în calitate de actor în roluri episoade:
Totul putea fi altfel”, 1982,
„Trecea o lebădă pe ape”, 1982.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.