Alexeev Vitalii

Alexeev Vitalii - scenarist.

S-a născut 13 iulie 1926 în oraşul Surgut, regiunea Tiumeni, Rusia. A absolvit Şcoala republicană pe lîngă Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Moldova (1958) şi Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat de la Chișinău (1963). El a lucrat în calitate de şef al producţiei de film în film RSSM de stat (1972-1976) şi secretar al Uniunii Cineaştilor (1976-1981), a scris scenarii pentru „Moldova-film”.

Filmografia:
„Путь в будущее”, 1975 - documentar,
„Rîbniţenii”, 1978 - documentar,
„Soroca”, 1980 - documentar,
„Drumul lung de o sută de ani”, 1982 - documentar,

Redactor de filme:
Marele război mic”, 1980 - film artistic,
„Codul - Fulgerul de sud”, 1980 - film artistic
 
S-a filmat în calitate de actor în roluri episoade:
Totul putea fi altfel”, 1982,
„Trecea o lebădă pe ape”, 1982.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.