Materiale din compartiment: Photo gallery | Audio gallery | Video gallery |

Amihalachioaie Mihai

S-a născut la 23 februarie 1961 în localitatea Molnița, regiunea Cernăuți (Ucraina).

A început să studieze muzica la şcoala de muzică din orașul Herța. Apoi îşi continuă studiile la Colegiul de Muzică „Stefan Neaga”. În anul 1985 a absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu” (în prezent - Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice), specialitatea: pian, acordeon și dirijat orchestra populară.

Cariera muzicală în calitate de acordeonist și dirijor de muzica populară a ansamblului „Busuioc Moldovenesc” şi-a început-o în anul 1985.

Cea de a doua facultate a absolvit-o în anul 1997 la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea - dirijat muzică simfonică și de operă.

Din anul 1998 este dirijor al Filarmonicii Naționale, al Orchestrei Naționale de Cameră, al Orchestrei Simfonice a Radioteleviziunii din Chișinău și dirijor al Teatrului Naţional de Operă și Balet de la Chișinău.

În anul 2001-2002 Mihai Amihalachioae își perfecționează măiestria cu maestrul Antoni Ros Marba la Barcelona (Spania) la dirijat simfonic.

A avut numeroase turnee în Spania, Bulgaria, Romania, Germania, Franța, Italia, Anglia etc.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.