Fedov David

Fedov David Grigore − compozitor. Maestru Emerit al Artei din RSSM (1966).
A absolvit Conservatorul din Chișinău, clasa profesorului L. S. Gurov (compoziţie − 1952). Pentru coloana sonoră la filmul „Balada haiducească” a obţinut premiul II la Festivalul Unional de Film de la Kiev (1959).

Filmografia:

Balada haiducească” (1958),

Cîntec de leagăn” (1959),

„La marginea oraşului” (1960),

„Leacuri amare” (1962),

„Mariţa” (1972) – film în desen animat

„Puiul de barză Chici” (1973) – film în desen animat.

 



În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1012 locuitori

Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.