Fedov David

Fedov David Grigore − compozitor. Maestru Emerit al Artei din RSSM (1966).
A absolvit Conservatorul din Chișinău, clasa profesorului L. S. Gurov (compoziţie − 1952). Pentru coloana sonoră la filmul „Balada haiducească” a obţinut premiul II la Festivalul Unional de Film de la Kiev (1959).

Filmografia:

Balada haiducească” (1958),

Cîntec de leagăn” (1959),

„La marginea oraşului” (1960),

„Leacuri amare” (1962),

„Mariţa” (1972) – film în desen animat

„Puiul de barză Chici” (1973) – film în desen animat.

 



În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
735 locuitori

Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.