12 september 2014, 09:52 Contests, festivals, musical projects views 10690
La Străşeni a fost finalizat un drum local cu ieşire la traseul Chişinău-Leuşeni
Photo: moldpres.md
12 september 2014, 09:52 Contests, festivals, musical projects views 10690

La Străşeni a fost finalizat un drum local cu ieşire la traseul Chişinău-Leuşeni

În raionul Străşeni a fost finalizată construcţia drumului local care face conexiunea dintre satele Scoreni şi Malcoci şi are ieşire spre traseul internaţional Chişinău-Leuşeni. Graţie acestui tronson, localnicii nu vor mai trebui să ocolească pentru a ajunge în capitală, comunică MOLDPRES.

Drumul a fost construit în cadrul unui proiect realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) în parteneriat cu Primăria Scoreni și finanţat din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională. Acesta este un program regional care conectează localităţi din două raioane, Ialoveni şi Străşeni, iar satul Scoreni va avea acces direct la traseul internaţional Chişinău-Leuşeni cu trecere prin Malcoci. Bugetul total al proiectul este de 31,5 mln de lei.

Potrivit directorului ADR Centru, Tudor Meşina, implementarea proiectului a fost posibilă datorită conlucrării eficiente dintre agenție și autorităţile publice locale. „Am reuşit să facem un lucru bun pentru dezvoltarea economică regională. Businessmenii locali au deja idei de afaceri pe care vor să le lanseze în satul Scoreni, ceea ce demonstrează că infrastructura are un rol important în dezvoltarea unei localități rurale. Ne aşteptăm la creșterea numărului locurilor de muncă şi îmbunătăţirea condițiilor de trai din aceste sate", a subliniat Meşina.

Autoritățile locale preconizează ca în scurt timp să deschidă o rută directă Scoreni-Chișinău pe noul drum. Astfel, va fi redusă în jumătate distanța parcursă pînă în capitală, fiind mai ieftin şi costul călătoriei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

drum , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.