08 february 2022, 14:30 views 2163
08 february 2022, 14:30 views 2163

Călătoriile în transportul public municipal: abonamentele, mai scumpe pentru agenții economici

Schimbări la prețuri – mai scump pentru agenții economici. Prețul acestora fiind majorat de la 234 de lei la 468 lei, în cazul abonamentelor pentru o lună.

 Potrivit șefului Direcției Transport din cadrul Primăriei Chișinău, Vitalie Mihalache, majorarea ar urma să intre în vigoare în scurt timp, deși reprezentanții RTEC susțin că majorările sînt deja în vigoare, transmite ea.md.

Scumpirile vor intra în vigoare după ce va fi semnată o dispoziție în acest sens de către Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Cu toate acestea, se pare că noile prețuri deja au început să fie aplicate.

Conform sursei menționate, în încercarea de a procura abonamente de transport pentru angajați, cei de la contabilitate au comunicat prețurile deja modificate – de 468 de lei, pe o lună, pentru un angajat, făcînd referire la decizia CMC nr. 8/1 din 7 iulie curent.

Purtătoarea de cuvînt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu confirmat informația despre majorare, afirmînd că noile tarife pentru agenții economici vor fi următoarele:

468 de lei pentru o lună

1.188 lei pentru trei luni

1.944 lei pentru șase luni

Amintim că noul sistem tarifar a prevăzut majorarea de la 1 iulie a prețului pentru o călătorie, de la doi lei – în cazul troleibuzelor și de la trei lei – în cazul autobuzelor, pînă la șase lei.

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.