10 april 2021, 11:00 views 1776
La Chișinău a fost organizat un tîrg al bunicilor
10 april 2021, 11:00 views 1776

La Chișinău a fost organizat un tîrg al bunicilor

Zeci de persoane vîrstnice au venit la Tîrgul Bunicilor, organizat, în Chişinău cu legume, fructe, mirodenii şi verdeţuri. Mulţi şi-au golit beciurile şi au vîndut conserve în speranţa de a face un ban în plus.

Petru Ababei a venit la tîrg cu fasole, usturori şi nuci tocmai din raionul Drochia aflat în nordul Republicii Moldova. Dar nu se plînge că a făcut un drum atît de lung, transmite Tvr Moldova.

Elena Tafuni a lucrat toată viaţa profesor de engleză, iar după ce s-a pensionat s-a apucat să croşeteze covoare. Noua pasiune a devenit şi o sursă de existenţă. O familie din Anenii Noi a venit la tîrg cu verdeţuri crescute în grădină.

Cumpărătorii cu care am stat de vorbă s-au arătat mulţumiţi că au găsit aici un asortiment variat de produse ecologice. Tîrgul bunicilor a fost organizat în contextul Zilei Internaţionale a persoanelor în etate, care se sărbătoreşte anual, pe întîi octombrie.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1890 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.