23 august 2021, 14:00 views 2846
Instituțiile de învățămînt din Chișinău sînt pregătite pentru începerea anului școlar
23 august 2021, 14:00 views 2846

Instituțiile de învățămînt din Chișinău sînt pregătite pentru începerea anului școlar

Cele 331 de instituții municipale de învățămînt din Chișinău sînt gata pentru începerea anului școlar.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că toate instituțiile municipale de învățămînt sînt pregătite pentru începerea anului școlar cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clasă. "Procesul de evaluare a celor 331 de instituții municipale de învățămînt este în desfășurare, datele recepționate pînă în prezent arată că toate aceste instituții au capacitatea de a începe procesul de studii cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clase", transmite MOLDRES.

În același timp, oficialul a spus că din cele 88 de grădinițe în care s-au efectuat reparații, în 56 lucrările sînt aproape încheiate, în 25 ele se apropie de final iar în șapte dintre acestea reparația abia a început. "Am primit asigurări din partea antreprenorilor că, la data de 1 septembrie, toate lucrările de reparație de anvergură vor fi finalizate, cele minore fiind posibile cu prezența copiilor în instituții", a spus Pavaloi.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor prezentate în ședința on-line, aproximativ 70 la sută din cadrele didactice ce activează în instituțiile municipale de învățămînt sînt vaccinate. La maratonul de vaccinare a acestui personal, desfășurat în perioada 20-22 august, au fost imunizate 967 de persoane.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

scoala , reparatie , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.