Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 august 2021, 14:00 views 2829
Instituțiile de învățămînt din Chișinău sînt pregătite pentru începerea anului școlar
23 august 2021, 14:00 views 2829

Instituțiile de învățămînt din Chișinău sînt pregătite pentru începerea anului școlar

Cele 331 de instituții municipale de învățămînt din Chișinău sînt gata pentru începerea anului școlar.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că toate instituțiile municipale de învățămînt sînt pregătite pentru începerea anului școlar cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clasă. "Procesul de evaluare a celor 331 de instituții municipale de învățămînt este în desfășurare, datele recepționate pînă în prezent arată că toate aceste instituții au capacitatea de a începe procesul de studii cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în clase", transmite MOLDRES.

În același timp, oficialul a spus că din cele 88 de grădinițe în care s-au efectuat reparații, în 56 lucrările sînt aproape încheiate, în 25 ele se apropie de final iar în șapte dintre acestea reparația abia a început. "Am primit asigurări din partea antreprenorilor că, la data de 1 septembrie, toate lucrările de reparație de anvergură vor fi finalizate, cele minore fiind posibile cu prezența copiilor în instituții", a spus Pavaloi.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor prezentate în ședința on-line, aproximativ 70 la sută din cadrele didactice ce activează în instituțiile municipale de învățămînt sînt vaccinate. La maratonul de vaccinare a acestui personal, desfășurat în perioada 20-22 august, au fost imunizate 967 de persoane.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.