04 december 2018, 12:20 views 19440
Covor de viole în scuarul Catedralei (Foto)
04 december 2018, 12:20 views 19440

Covor de viole în scuarul Catedralei (Foto)

Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din Chișinău, la inițiativa primarului interimar Silvia Radu. Acesta a fost realizat de către angajații Asociației „Spațiile Verzi" în bază unui covor vechi basarabean și a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei.

Silvia Radu a spus la o conferință de presă că odată cu lansarea covorului din flori se dorește instituirea unei tradiții la Chișinău și anume să fie sărbătorită Săptămîna Florilor, în perioada cînd se va sărbători Paştile. Potrivit Silviei Radu, astfel se dorește crearea unui mediu atractiv pentru locuitorii Chișinăului, dar și pentru turiștii care vin în vizită.

„Oricine va fi primar în viitor va trebui să dezvolte orașul să-l facă mai frumos, să creeze puncte de atracție. Iar tradiții și activități de acest gen, cred eu, vor uni locuitorii Chișinăului și vor face ca orașul nostru să fie vizitat de mai mulți turiști, astfel dezvoltându-se", a spus Silvia Radu.

Primarul interimar spune că a văzut astfel de acțiuni în Europa și crede că ar fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție prin care să fie expuse covoare din flori. Potrivit Silviei Radu, covorul din flori va sta în scuarul Catedralei până marți, 17 aprilie, apoi florile vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , flori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.