Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2018, 12:20 views 19432
Covor de viole în scuarul Catedralei (Foto)
12 aprilie 2018, 12:20 views 19432

Covor de viole în scuarul Catedralei (Foto)

Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din Chișinău, la inițiativa primarului interimar Silvia Radu. Acesta a fost realizat de către angajații Asociației „Spațiile Verzi" în bază unui covor vechi basarabean și a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei.

Silvia Radu a spus la o conferință de presă că odată cu lansarea covorului din flori se dorește instituirea unei tradiții la Chișinău și anume să fie sărbătorită Săptămîna Florilor, în perioada cînd se va sărbători Paştile. Potrivit Silviei Radu, astfel se dorește crearea unui mediu atractiv pentru locuitorii Chișinăului, dar și pentru turiștii care vin în vizită.

„Oricine va fi primar în viitor va trebui să dezvolte orașul să-l facă mai frumos, să creeze puncte de atracție. Iar tradiții și activități de acest gen, cred eu, vor uni locuitorii Chișinăului și vor face ca orașul nostru să fie vizitat de mai mulți turiști, astfel dezvoltându-se", a spus Silvia Radu.

Primarul interimar spune că a văzut astfel de acțiuni în Europa și crede că ar fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție prin care să fie expuse covoare din flori. Potrivit Silviei Radu, covorul din flori va sta în scuarul Catedralei până marți, 17 aprilie, apoi florile vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.