14 september 2012, 14:40 Classical music views 8238
14 september 2012, 14:40 Classical music views 8238

Consiliul Muncipal Bălţi cere organizarea unui nou referendum!

Majoritatea comunistă din Consiliul Municipal Bălţi a adoptat astăzi, în cadrul unei şedinţe „extraordinare”, un demers către Comisia Electorală Centrală, în care solicită aprobarea de către respectiva instituţie a referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Euro-Asiatică. Şedinţa s-a desfăşurat fără participarea consilierilor din partidele Alianţei pentru Integrare Europeană.  

„În calitate de organ plenipotenţiar al puterii locale, ne adresăm Comisiei Electorale Centrale cu solicitarea de a examina chestiunea organizării unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Euro-Asiatică”, se conţine în documentul votat de consilierii comunişti.

„În condiţiile în care Uniunea Europeană, măcinată de o criză financiară şi administrativă, a închis uşile pentru Moldova, doar Uniunea Vamală Euro-Asiatică poate asigura perspectiva unei dezvoltări durabile a ţării noastre”, mai spun comuniştii de la Bălţi.

PUBLIKA.MD reaminteşte că, recent, Comisia Electorală Centrală a interzis desfăşurarea unui referendum în această chestiune, propus de PSD, după ce a constatat că peste 50% din semnăturile colectate sînt nevalabile.  “CEC respinge iniţiativa PSD de a organiza un referendum republican în cadrul căruia să întrebe cetăţenii dacă Republica Moldova va adera la Uniunea Euroasiatică Rusia-Belarus-Kazahstan. La fel, CEC hotărăşte să anuleze înregistrarea grupului de iniţiativă, creat în acest sens”, a declarat atunci preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

 

Sursa: publika.md 

Keywords:

localitati , Moldova , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
920 locuitori

Floriţoaia Veche este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Floriţoaia Nouă, Grozasca și Floriţoaia Veche. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Ungheni și la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 920 de oameni. Satul Floriţoaia Veche a fost menționat documentar în anul 1643.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.