Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 septembrie 2012, 14:40 Muzica clasica views 8237
14 septembrie 2012, 14:40 Muzica clasica views 8237

Consiliul Muncipal Bălţi cere organizarea unui nou referendum!

Majoritatea comunistă din Consiliul Municipal Bălţi a adoptat astăzi, în cadrul unei şedinţe „extraordinare”, un demers către Comisia Electorală Centrală, în care solicită aprobarea de către respectiva instituţie a referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Euro-Asiatică. Şedinţa s-a desfăşurat fără participarea consilierilor din partidele Alianţei pentru Integrare Europeană.  

„În calitate de organ plenipotenţiar al puterii locale, ne adresăm Comisiei Electorale Centrale cu solicitarea de a examina chestiunea organizării unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Euro-Asiatică”, se conţine în documentul votat de consilierii comunişti.

„În condiţiile în care Uniunea Europeană, măcinată de o criză financiară şi administrativă, a închis uşile pentru Moldova, doar Uniunea Vamală Euro-Asiatică poate asigura perspectiva unei dezvoltări durabile a ţării noastre”, mai spun comuniştii de la Bălţi.

PUBLIKA.MD reaminteşte că, recent, Comisia Electorală Centrală a interzis desfăşurarea unui referendum în această chestiune, propus de PSD, după ce a constatat că peste 50% din semnăturile colectate sînt nevalabile.  “CEC respinge iniţiativa PSD de a organiza un referendum republican în cadrul căruia să întrebe cetăţenii dacă Republica Moldova va adera la Uniunea Euroasiatică Rusia-Belarus-Kazahstan. La fel, CEC hotărăşte să anuleze înregistrarea grupului de iniţiativă, creat în acest sens”, a declarat atunci preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

 

Sursa: publika.md 

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1344 locuitori

Teleşeu este un sat şi comună din raionul Orhei. Teleşeu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1344 de oameni. Satul Teleșeu a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.