22 november 2022, 11:00 views 1210
Iluminatul stradal în satul Sireți a fost modernizat
22 november 2022, 11:00 views 1210

Iluminatul stradal în satul Sireți a fost modernizat

La data de 11 noiembrie, curent, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului ,,Reconstrucția și modernizarea sistemului de iluminat stradal în s. Sireți și construcția unui parc fotovoltaic cu puterea de 20 kW", din satul Sireți, raionul Strășeni. Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.

Valoarea totală a proiectului constituie 5 423 528,98 lei - resurse financiare care au contribuit la modernizarea și extinderea a sistemului de iluminat public (SIP), prin utilizarea a corpurilor de iluminat de tip LED, inclusiv echipament și utilaj necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării SIP, cît și construcția unui parc fotovoltaic prin instalarea a 72 panouri solare fotovoltaice mono cristaline cu puterea totală de 20 kW.

Pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce a inclus raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.