21 july 2022, 15:30 views 1881
Republica Moldova, cea mai iubitoare de pace țară din Eurasia
Photo: Unsplash
21 july 2022, 15:30 views 1881

Republica Moldova, cea mai iubitoare de pace țară din Eurasia

Moldova s-a clasat pe locul 62 din 163 de ţări în Global Peace Index, elaborat anual de Institutul pentru economie globală şi pace.

Potrivit Infotag, republica a coborît cu trei poziţii faţă de anul trecut, transmite stiri.md.

Studiul spune că Moldova "continuă să fie cea mai paşnică ţară din Eurasia pentru al 15-lea an la rînd (12 ţări din fosta URSS, cu excepţia statelor baltice - "I.").

Potrivit experţilor Institutului, izbucnirea războiului dintre Ucraina şi Rusia a avut un impact semnificativ asupra ţărilor vecine, inclusiv asupra Moldovei.

"Acesta este cel mai puţin paşnic an din Moldova din 2017, cu o deteriorare suplimentară aşteptată anul viitor, ca urmare a războiului ruso-ucrainean", notează studiul.

Islanda se află în fruntea clasamentului ani la rînd, urmată de Noua Zeelandă, Irlanda, Danemarca şi Austria. Şi încheie clasamentul asemenea ţări "neiubitoare de pace" precum Sudanul de Sud, Rusia, Siria, Yemen şi Afganistan. 

Romînia este pe locul 31, iar Ucraina pe locul 153.

 


 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.