Go to section: Fine art
22 april 2014, 12:22 Fine art views 8244
La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru
Photo: moldpres.md
22 april 2014, 12:22 Fine art views 8244

La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru

La Alianţa Franceză din Moldova a fost inaugurată astăzi prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru, informează MOLDPRES.

Adrian Cibotaru, director-adjunct al Alianţei Franceze a menţionat la vernisarea expoziţiei că instituţia pe care o conduce "a găsit încă un talent, care pînă acum era ascuns. Anatolie Pascaru nu a făcut şcoală de pictură. Este un autodidact, care munceşte mult", a spus Cibotaru.

Responsabilul de la Alianţa Franceză a remarcat că expoziţia este dedicată Sfintelor Sărbători de Paşti şi începe cu pictura "Răstignirea"

Sergiu Fusu, preşedintele secţiei pictură a Uniunii Artiştilor Plastici a menţionat că "şi renumitul pictor olandez Vincent Van Gogh a fost autodidact"

Expoziţia personală de pictură a lui Anatolie Pascaru va fi deschisă publicului la Alianţa Franceză din Moldova timp de două luni.

Anatolie Pascaru s-a născut la 1 martie 1975 la Pogăneşti, Hînceşti. A abolvit Facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. În anul 2003 se lansează în domeniul picturii de şevalet. În 2005 a debutat cu pictura "Răstignirea" la expoziţia artiştilor plastici profesionişti "Saloanele de primăvară" de la Centrul "C. Brâncuşi".

Source: moldpres.md

Keywords:

pictor , expoziție , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.