Mergi spre compartimentul: Artele plastice
22 aprilie 2014, 12:22 Artele plastice views 8344
La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru
Foto: moldpres.md
22 aprilie 2014, 12:22 Artele plastice views 8344

La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru

La Alianţa Franceză din Moldova a fost inaugurată astăzi prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru, informează MOLDPRES.

Adrian Cibotaru, director-adjunct al Alianţei Franceze a menţionat la vernisarea expoziţiei că instituţia pe care o conduce "a găsit încă un talent, care pînă acum era ascuns. Anatolie Pascaru nu a făcut şcoală de pictură. Este un autodidact, care munceşte mult", a spus Cibotaru.

Responsabilul de la Alianţa Franceză a remarcat că expoziţia este dedicată Sfintelor Sărbători de Paşti şi începe cu pictura "Răstignirea"

Sergiu Fusu, preşedintele secţiei pictură a Uniunii Artiştilor Plastici a menţionat că "şi renumitul pictor olandez Vincent Van Gogh a fost autodidact"

Expoziţia personală de pictură a lui Anatolie Pascaru va fi deschisă publicului la Alianţa Franceză din Moldova timp de două luni.

Anatolie Pascaru s-a născut la 1 martie 1975 la Pogăneşti, Hînceşti. A abolvit Facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. În anul 2003 se lansează în domeniul picturii de şevalet. În 2005 a debutat cu pictura "Răstignirea" la expoziţia artiştilor plastici profesionişti "Saloanele de primăvară" de la Centrul "C. Brâncuşi".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.