04 june 2021, 15:30 Health views 11288
04 june 2021, 15:30 Health views 11288

Insomnia este rezultatul certurilor de familie

Cercetătorii din Pittsburgh au descoperit ca persoanele care beneficiază de un mediu familial favorabil, rareori suferă de insomnie. Dacă în familie apar probleme, se iscă scandaluri, acest fapt afectează nu numai dispoziţia, dar și somnul.

Studiul a fost realizat cu implicarea unui grup de 1938 de femei căsătorite cu vîrsta de aproximativ 46 de ani. Fiecăreia i-au fost puse o serie de întrebări referitoare la viaţa de familie. De asemenea, fiecare femeie a trebuit să determine cît de profund este somnul ei şi care este probabilitatea de a adormi repede după o ceartă de familie.

După cum s-a dovedit, cel mai frecvent suferă de insomnie femeile în familiile cărora apar conflicte permanente. Ele adorm tîrziu, se trezesc devreme, şi pe parcursul nopţii nu reuşesc să-şi recupereze forţele.

Oamenii de ştiinţă ne sfătuie să nu petrecem nopţi nedormite în acelaşi pat cu soţul. Mai bine să-l trimiteţi să doarmă pe canapea şi să vă săturaţi liniştit de somn.

 

Sursa: ecology.md

Keywords:

familie , insomnie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.