14 july 2020, 15:00 Health views 13971
14 july 2020, 15:00 Health views 13971

Fisticul te scapă de stres

Ai fost stresat în ultima perioadă? Fisticul este soluţia potrivită pentru a scăpa de stările de stres fără ca organismul să fie afectat, susţin oamenii de ştiinţă americani în studiul publicat în Jurnalul Medical ,,Hipertensiunea”.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA, afirmă că doar o mînă de fistic ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace în situaţiile dificile.

Pe perioada studiului, participanţii au consumat mai multe alimente sănătoase. O parte dintre ei aveau inclus fisticul în alimentaţia zilnică, în timp ce ceilalţi mîncau alte alimente.

După ce le-a verificat la toţi răspunsurile cardiace şi i-au spus mai multor teste aritmetice, cercetătorii au observat că participanţii care au consumat fistic aveau o valoare mai redusă a tensiunii arteriale.

Evenimentele zilnice, precum termenele limită sau discursurile în public, duc la apariţia stărilor de stres, dar şi la oscilaţii ale tensiunii arteriale. Deşi pînă acum nu am avut o dovada concretă în acest sens, rezultatele obţinute de la cercetare au arătat că alimentaţia zilnică influenţează în mare măsură starea de sănătate, dar şi cea psihică.

Keywords:

sanatate , alimentatie , vitamine

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.