14 iulie 2020, 15:00 Sănătate views 13941
14 iulie 2020, 15:00 Sănătate views 13941

Fisticul te scapă de stres

Ai fost stresat în ultima perioadă? Fisticul este soluţia potrivită pentru a scăpa de stările de stres fără ca organismul să fie afectat, susţin oamenii de ştiinţă americani în studiul publicat în Jurnalul Medical ,,Hipertensiunea”.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA, afirmă că doar o mînă de fistic ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace în situaţiile dificile.

Pe perioada studiului, participanţii au consumat mai multe alimente sănătoase. O parte dintre ei aveau inclus fisticul în alimentaţia zilnică, în timp ce ceilalţi mîncau alte alimente.

După ce le-a verificat la toţi răspunsurile cardiace şi i-au spus mai multor teste aritmetice, cercetătorii au observat că participanţii care au consumat fistic aveau o valoare mai redusă a tensiunii arteriale.

Evenimentele zilnice, precum termenele limită sau discursurile în public, duc la apariţia stărilor de stres, dar şi la oscilaţii ale tensiunii arteriale. Deşi pînă acum nu am avut o dovada concretă în acest sens, rezultatele obţinute de la cercetare au arătat că alimentaţia zilnică influenţează în mare măsură starea de sănătate, dar şi cea psihică.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , vitamine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.