16 september 2022, 10:15 Sport views 1647
Naționala Moldovei la Socca a învins Belgia
16 september 2022, 10:15 Sport views 1647

Naționala Moldovei la Socca a învins Belgia

Naționala Moldovei la Socca a învins Belgia cu 3-0, în cel de-al doilea meci de la Campionatul Mondial din Ungaria. Echipa noastră a jucat în inferioritate numerică, deoarece din teren au fost eliminați Alexandru Onica și Sergiu Iepureanu.

Este interesant că meciul, programat inițial la ora 16:00, a fost oprit din cauza ploii torențiale și a vîntului năpraznic de la Budapesta. Partida a fost întreruptă în minutul 12, la scorul de 2-0 în favoarea echipei noastre (au marcat Vitalie Plămădeală în min. 7 și Victor Golovatenco în min. 11, din penalty), iar echipele au fost trimise la vestiare. Organizatorii au luat decizia ca meciul să fie rejucat la ora 23:00. În conformitate cu regulamentul forului mondial, meciul a început de la scorul 0-0.

Datorită acestui succes, tricolorii au adunat 6 puncte și au urcat pe locul 2 în clasamentul grupei D. Pentru formația noastră urmează mîine meciul decisiv pentru calificare în optimile de finală, cu Georgia.

Pînă acum în grupa D a Campionatului Mondial la Socca s-au disputat următoarele meciuri:

  • 10 septembrie: Georgia – Kenya 5-0 (victorie tehnică), Brazilia - Belgia 3-0
  • 11 septembrie: Moldova - Brazilia 0-1
  • 12 septembrie: Belgia – Georgia 1-0
  • 13 septembrie: Brazilia – Georgia 1-0
  • 14 septembrie: Moldova – Kenya 5-0 (victorie tehnică)
  • 15 septembrie: Moldova – Belgia 3-0, Brazilia – Kenya 5-0 (victorie tehnică)

Selecționata din Kenya, care a nimerit în grupa noastră, a renunțat la Mondial, deoarece nu a obținut vizele pentru Ungaria. În meciurile programate cu Kenya adversarele vor obține victorie tehnică (5-0).

În clasament conduce Brazilia, cu 12 puncte. Urmează Moldova, cu 6 puncte, Belgia și Georgia, cu cîte 3 puncte.

Cele mai bune 2 echipe din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.