10 april 2017, 17:15 Kaleidoscope views 34555
Moldova, premiată cu bronz pentru cea mai frumoasă marcă poştală din Europa
10 april 2017, 17:15 Kaleidoscope views 34555

Moldova, premiată cu bronz pentru cea mai frumoasă marcă poştală din Europa

Republica Moldova a obţinut medalia de bronz la Concursul celei mai frumoase mărci poştale din Europa. Marca cîştigătoare, realizată de către artistul Vitaliu Pogolşa, a fost dedicată complexului Castelul Mimi din raionul Anenii Noi.

Potrivit Poștei Moldovei, concursul a fost organizat de PostEurop și a avut genericul „Castelele Europei".

În urma rezultatelor concursului, la care s-au înregistrat în acest an un număr record de participanți, Turcia a obținut medalie de aur, Polonia - medalie de argint, iar Republica Moldova - bronzul.

Mărcile europene sînt timbre speciale emise de către administrațiile/companiile poștale europene sub egida PostEurop, în care Europa este tema centrală. Timbrele europene subliniază cooperarea în domeniul poștal, ținînd seama de promovarea filateliei. Mărcile europene se numără printre cele mai populare timbre din lume.

Source: trm.md

Keywords:

premiu , marcă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.