04 octombrie 2017, 17:15 Caleidoscop views 34584
Moldova, premiată cu bronz pentru cea mai frumoasă marcă poştală din Europa
04 octombrie 2017, 17:15 Caleidoscop views 34584

Moldova, premiată cu bronz pentru cea mai frumoasă marcă poştală din Europa

Republica Moldova a obţinut medalia de bronz la Concursul celei mai frumoase mărci poştale din Europa. Marca cîştigătoare, realizată de către artistul Vitaliu Pogolşa, a fost dedicată complexului Castelul Mimi din raionul Anenii Noi.

Potrivit Poștei Moldovei, concursul a fost organizat de PostEurop și a avut genericul „Castelele Europei".

În urma rezultatelor concursului, la care s-au înregistrat în acest an un număr record de participanți, Turcia a obținut medalie de aur, Polonia - medalie de argint, iar Republica Moldova - bronzul.

Mărcile europene sînt timbre speciale emise de către administrațiile/companiile poștale europene sub egida PostEurop, în care Europa este tema centrală. Timbrele europene subliniază cooperarea în domeniul poștal, ținînd seama de promovarea filateliei. Mărcile europene se numără printre cele mai populare timbre din lume.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

premiu , marcă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.