01 may 2021, 15:20 Kaleidoscope views 8636
10 pași care te vor face să ai un an fericit și productiv
01 may 2021, 15:20 Kaleidoscope views 8636

10 pași care te vor face să ai un an fericit și productiv

Am pășit într-un an nou și cu toții sperăm să fie un an cît mai bun și mai frumos. Un an nou înseamnă o viață nouă cu noi realizări, noi succese și noi provocări. Pentru a evita orice neplăcere în anul care tocmai a început, ar fi perfect să reflectezi asupra celor întîmplate şi să îţi stabileşti cîteva scopuri pe care să le realizezi pe viitor.

Inspirat de Thewoman.md, ZUGO a structurat 10 paşi prin care să ai un an mai bun și mai productiv

Reflectă asupra anului care s-a terminat. Ia-ţi cîteva momente de reculegere şi reflecă asupra anului pe care l-ai avut. Unde şi cînd ai experimentat cea mai mare bucurie şi satisfacţie? Ce nu merge în viaţa ta? Ce lecţii de viaţă ai învăţat şi ce ai descoperit despre tine? Răspunsurile la aceste întrebări îţi vor oferi indicii vitale şi perspective cu privire la ce trebuie să te concentrezi şi cum poţi să îţi transformi viaţa în noul an.

Încearcă să te desprinzi de ce îţi face rău. Cu toţii avem resentimente din trecut, regrete sau greşeli pe care le purtăm cu noi oriunde. Aceste lucruri ne îngreunează şi ne ţin pe loc pînă nu le găsim o soluţie. Astfel, poţi să faci o listă cu evenimentele din trecut care te marchează şi la care vrei, în sfîrşit, să le găseşti o soluţie sau de care vrei să scapi. Asta te va ajuta să găsești loc pentru vise noi şi vei începe o viață nouă.

Descoperă-te. Nu există o singură definiţie a succesului. Dacă vrei să trăieşti o viaţă fericită şi fără griji, trebuie să te înţelegi pe tine însuţi şi să acorzi atenţie lucrurilor pe care le consideri de valoare. Află ce îţi doreşti, ce pasiuni ai şi ce puncte forte vrei să exploatezi. Cu cît ştii mai multe despre unicitatea ta, cu atît vei putea să îţi stabileşti obiective bazate pe ce simţi, în loc să îţi stabileşti obiective bazate pe aşteptările altora.

Găseşte viziunea vieţii tale. Scrie cum ţi-ar plăcea ca viaţa ta să arate în anumite domenii-cheie, cum ar fi relaţiile, dragostea, cariera, sănătatea, stilul de viaţă, creativitatea, spiritualitatea, sufletul şi bunăstarea. Lasă imaginaţia să se elibereze şi să creeze o viziune de ansamblu asupra vieţii tale ideale.

Stabileşte-ți obiective de top şi acționează. Revizuiește-ți prioritățile. Foloseşte-te de viziunea vieţii tale pentru a atinge obiective şi priorităţi stabilite pentru acest an. Ce ar avea impact asupra vieţii tale? Ce te incită cel mai mult? Pentru a-ţi realiza scopurile ai nevoie de timp şi de energie, astfel trebuie să te dedici acestora şi să înţelegi ce îți dorești cu adevărat. Cum îţi pot schimba viaţa aceste obiective îndeplinite? O altă întrebare bună. Ia acele obiective, divide-le în acţiuni şi începe chiar acum.

Sincronizează-ţi mentalitatea cu visele. Trebuie să crezi în capacitatea ta de a-ţi realiza visele. Întreabă-te: „- Ce convingeri m-ar ajuta să-mi ating obiectivele?". De exemplu, poţi crede că eşti capabil, inventiv şi încrezător pentru a da valoare lumii în care trăieşti. Scrie o listă de 5 – 10 afirmaţii bazate pe noile tale convingeri şi citeşte-le măcar o dată pe zi.

Ține cont de timp şi de relaxare. O viaţă fericită nu ţine neapărat de obiective şi realizări. Ţine şi de timpul dedicat lucrurilor pe care le placi, cum ar fi joaca, creativitate, rîsul, relaxarea, hobby-uri, învăţatul şi timpul petrecut alături de cei dragi. Uite-te pe calendarul personal şi asigură-te că îţi laşi timp pentru distracţie şi relaxare.

Alege cea mai bună companie. Sîntem suma celor cinci persoane cu care ne petrecem timpul cel mai mult. Reflectă asupra componenţei cercului tău de prieteni. Reușesc ei să scoată din tine tot ce ai mai bun? Sînt ei acolo lîngă tine, la nevoie, şi te ajută? Ia-ţi un angajament şi investeşte timp într-o comapanie plăcută pentru următoarele 12 luni şi distanţează-te de oamenii care nu îţi aduc fericire.

Alege un nou obicei care să devină rutină. Devenim ceea ce repetăm a face. Reflectă asupra obiceiurilor tale zilnice. La ce îţi servesc? Care este acel obicei care te poate duce pe calea dorită? De exemplu meditaţia, scrisul, yoga şi exerciţiile zilnice îţi pot garanta succesul şi pot deveni motorul cauzei în care crezi.

Fii prezent și prețuiește fiecare clipă. Fiecare zi e un dar plin de frumuseţe, unicitate şi magie. Nu afirma că o să fii fericit atunci cînd o să îţi îndeplineşti obiectivele. Adevărul din spatele fericirii este că aceasta înseamnă starea de spirit pe care o cultivăm prin recunoştinţă faţă de fiecare zi trăită. Atunci cînd înveţi să apreciezi şi să te bucuri de acest moment înseamnă că vei avea mai multă energie şi inspiraţie pentru a-ţi atinge obiectivele, visele şi dorinţele.

Source: zugo.md

Keywords:

fericire , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1012 locuitori

Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.