28 september 2023, 13:00 Celebrities views 1372
Ion Druța s-a stins din viață
28 september 2023, 13:00 Celebrities views 1372

Ion Druța s-a stins din viață

A murit cunoscutul scriitor, Ion Druță. Acesta avea 95 de ani și locuia la Moscova. Editura Cartier anunţă că scriitorul s-a stins, astăzi, la 10:00.

Ion Druță s-a născut pe 3 septembrie 1928, în satul Horodiște din fostul județ Soroca, în prezent raionul Dondușeni. A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă Institutul de Literatură „Maxim Gorki" al Uniunii Scriitorilor din U.R.S.S. Din 1969 se stabilește la Moscova.

Marele scriitor a debutat în literatură cu volumul de nuvele "În satul nostru". Operele sale, printre care renumitele "Frunze de dor", "Biserica Albă" și "Mirosul gutuii coapte" sunt incluse în Fondul de Aur al literaturii naționale. Vocabularul bogat și simțul fin al umorului îl aduc cât mai aproape de cititor.

Ion Druță este deținătorul titlului "Scriitor al poporului". Operele sale au fost traduse în zeci de limbi din întreaga lume. În august 2008, a primit Premiul de Stat pentru contribuție remarcabilă în dezvoltarea culturii și literaturii naționale și universale. Din anul 1960, Ion Druță locuiește la Moscova.

Source: www.publika.md

Keywords:

Ion Druță , scriitor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.