01 september 2022, 13:00 Celebrities views 3333
Vladimir Zaiciuc, unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Luceafărul”, a murit
01 september 2022, 13:00 Celebrities views 3333

Vladimir Zaiciuc, unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Luceafărul”, a murit

Actorul şi artistul poporului, Vladimir Zaiciuc, unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Luceafărul”, a murit la venerabila vîrstă de 84 de ani.

Vestea tristă a fost dată de Uniunea Teatrală din Moldova pe pagina de Facebook. Maestrul în arte Vladimir Zaiciuc şi-a început cariera în 1960 la Teatrul „Luceafărul”, după ce a absolvit Colegiul teatral "Boris Şciukin" din Moscova.

A jucat roluri principale și secundare în comedii şi drame şi a avut zeci de spectacole cu sute de reprezentaţii. Printre cele mai importante sînt: „Nota zero la purtare”, „Arvinte și Pepelea”, „Păsările tinereții noastre”, „Hamlet”, sau „Angajare de clovn”. Student fiind, a debutat şi în primul film moldovenesc: „Cînd omul nu-i la locul lui”, turnat în 1957, după scenariul scriitorului Ion Druță, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Ulterior, Vladimir Zaiciuc a mai jucat în filmele: „Cînd se duc cocorii”, „Singur în faţa dragostei”, „Zece ierni pentru o vară” şi multe altele. Vladimir Zaiciuc a fost și profesor la Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu” din Chișinău între anii 1968-1980. Maestrul s-a născut la 4 noiembrie 1937, iar în ultimii ani a fost grav bolnav.

Source: noi.md

Keywords:

actori , teatru , doliu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.