13 august 2013, 12:34 Moldovan reality views 12154
13 august 2013, 12:34 Moldovan reality views 12154

Andrei Pîntea: Instituţiile statului conlucrează cu lumea interlopă


Foto: trm.md

Instituţiile statului conlucrează cu lumea interlopă. Declaraţia aparţine procurorului general adjunct, Andrei Pîntea. Acesta susţine că dosarul în care un inculpat îl acuză că ar fi luat mită de la el are drept scop demiterea sa. Procurorul mai afirmă că presiunile vin, pentru că ar fi deconspirat mai multe scheme ale grupării criminale „Makena”. Pîntea a refuzat să dea nume, relatează trm.md.

Procurorul general adjunct spune că în dosarul în care este învinuit de luare de mită de către un individ, învinuit la rîndul său de omor, este o campanie de denigrare, pornită împotriva sa de către unele instituţii ale statului.

Pîntea declară că toate învinuirile au pornit după ce procurorii au deconspirat activitatea grupării criminale „Makena” din închisorile din ţară. Procurorul susţine că ar fi fost constrîns să claseze dosarul, însă a refuzat să precizeze cine a anume a făcut presiuni asupra sa.

Totodată, Andrei Pîntea neagă că l-ar cunoaşte pe condamnatul Ion Ţigănaş, cel care l-a învinuit că ar fi luat de la el 20 de mii de euro ca să-l scape de închisoare. Într-o investigaţie făcută de un ziar figura şi plîngerea depusă de Ţigănaş la Procuratură. Acesta declara că ar fi transmis banii prin şoferul personal al procurorului Pîntea care este şi cumătru cu inculpatul.

Ion Ţigănaş a fost arestat în 2010, pentru că a omorît cu cruzime un pensionar de 80 de ani. Acesta a stat atunci după gratii doar două zile, pentru că ar fi plătit bani, susţine inculpatul. În 2012, oamenii legii l-au arestat din nou, pentru că a ucis o bătrînă ca să-i ia apartamentul. Pentru că nu a mai scăpat de puşcărie, Ion Ţigănaş a depus o plîngere pe numele procurorului general de atunci, Valeriu Zubco, în care a povestit despre un pact pe care l-ar fi făcut cu Pîntea şi cu şoferul acestuia. Zubco a transmis informaţia Procuraturii Anticorupţie, care a pornit un dosar pentru trafic de influenţă.

Keywords:

Moldova , guvern , ilegal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.