13 august 2013, 12:34 Realitatea moldovenească views 12286
13 august 2013, 12:34 Realitatea moldovenească views 12286

Andrei Pîntea: Instituţiile statului conlucrează cu lumea interlopă


Foto: trm.md

Instituţiile statului conlucrează cu lumea interlopă. Declaraţia aparţine procurorului general adjunct, Andrei Pîntea. Acesta susţine că dosarul în care un inculpat îl acuză că ar fi luat mită de la el are drept scop demiterea sa. Procurorul mai afirmă că presiunile vin, pentru că ar fi deconspirat mai multe scheme ale grupării criminale „Makena”. Pîntea a refuzat să dea nume, relatează trm.md.

Procurorul general adjunct spune că în dosarul în care este învinuit de luare de mită de către un individ, învinuit la rîndul său de omor, este o campanie de denigrare, pornită împotriva sa de către unele instituţii ale statului.

Pîntea declară că toate învinuirile au pornit după ce procurorii au deconspirat activitatea grupării criminale „Makena” din închisorile din ţară. Procurorul susţine că ar fi fost constrîns să claseze dosarul, însă a refuzat să precizeze cine a anume a făcut presiuni asupra sa.

Totodată, Andrei Pîntea neagă că l-ar cunoaşte pe condamnatul Ion Ţigănaş, cel care l-a învinuit că ar fi luat de la el 20 de mii de euro ca să-l scape de închisoare. Într-o investigaţie făcută de un ziar figura şi plîngerea depusă de Ţigănaş la Procuratură. Acesta declara că ar fi transmis banii prin şoferul personal al procurorului Pîntea care este şi cumătru cu inculpatul.

Ion Ţigănaş a fost arestat în 2010, pentru că a omorît cu cruzime un pensionar de 80 de ani. Acesta a stat atunci după gratii doar două zile, pentru că ar fi plătit bani, susţine inculpatul. În 2012, oamenii legii l-au arestat din nou, pentru că a ucis o bătrînă ca să-i ia apartamentul. Pentru că nu a mai scăpat de puşcărie, Ion Ţigănaş a depus o plîngere pe numele procurorului general de atunci, Valeriu Zubco, în care a povestit despre un pact pe care l-ar fi făcut cu Pîntea şi cu şoferul acestuia. Zubco a transmis informaţia Procuraturii Anticorupţie, care a pornit un dosar pentru trafic de influenţă.

Cuvinte cheie:

Moldova , guvern , ilegal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.