04 december 2023, 11:00 Moldovan reality views 1183
Declarație: „Leancă, pînă la urmă, așa și nu a fost tras la răspundere”
04 december 2023, 11:00 Moldovan reality views 1183

Declarație: „Leancă, pînă la urmă, așa și nu a fost tras la răspundere”

Fostul prim-ministru al Moldovei, Iurie Leancă, care a fost implicat în multe dosare penale importante, așa și nu a fost tras la răspundere.

Este declarația politologului, analistului, directorului Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Afaceri de Securitate, expertului în securitate, fostului viceministru de externe Valeriu Ostalep și a fost făcută în cadrul emisiunii „Po factam s Iuliei Fedorovoi”, transmite Noi.md.

El a amintit că Iurie Leancă a fost adus în politică nu de Plahotniuc, ci de Filat, care l-a numit cel mai bun prieten al său.

”Ăar el deja î-l trăda deschis. Filat mergea la televiziune și declara că Leancă este prietenul său, cînd era premier, pînă la capăt. Iar Leancă l-a trădat, și Filat a ajuns unde știm cu toții”, a spus Valeriu Ostalep.

„Aș dori să aud de la domnul Filat scuze în fața poporului nostru pentru faptul că el, folosind steagul european, ne-a adus toată acestă mizerie în viața noastră. Dacă n-ar fi fost politica lui iresponsabilă și steagul european după care el s-a ascuns... Leancă – era clar pentru toti cine era. Dar acest Leancă mai tarziu... Din cauza lui totul a continuat... Guvernul Leancă este: aeroportul, filari, înregistrări pe care le-am auzit, sînt multe lucruri acolo, pe lîngă aeroport și furtul miliardului... Și ce vedem peste 10 ani? Pentru că nu s-a ocupat de Leancă în totalitate, așa cum ar fi trebuit, conform legii. Nu există condamnare publică, iar el creează deja un nou partid. Și pe cine se va baza? Pe curajoasa noastră diasporă", a remarcat politologul și analistul.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.