17 october 2019, 10:00 Moldovan reality views 3896
„Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea trebuie să dispară” – declarație
17 october 2019, 10:00 Moldovan reality views 3896

„Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea trebuie să dispară” – declarație

Organizațiile de tineret din R. Moldova salută inițiativa discutată în Parlamentul României cu privire la desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

În opinia mai multor ONG-uri, această instituție, pe care o consideră una dubioasă, a provocat nu singură o dată destabilizări pe teritoriul țării noastre.

Liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, spune că organizația a făcut mai mult rău României decît bine, întotdeauna și-a făcut dușmani externi, pentru că a promovat un românism foarte agresiv, inclusiv în R. Moldova.

„La noi în țară această organizație a sponsorizat foarte multe activități și instituții de presă care promovau un discurs antistatal, un discurs anti-R.Moldova și recurgea la provocări. Întotdeauna a avut pretenții teritoriale și expunea o poziția extremistă față de tot ce este stat. E lucru știut că această organizație a fost "o gaură neagră" pentru politicienii români, prin intermediul căreia să spălau foarte mulți bani. Noi sîntem deschiși față de țările din vecinătate, vrem să trăim pașnic și să ne respectăm unii pe alții, avînd un mesaj constructiv", a comentat Nicolae Pascaru.

Ideea desființării Ministerului pentru Românii de Pretutindeni este susținută și de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

„Nu este o catastrofă! România ar avea alte destinații, mai importante, în care ar putea investi bani în țară. Cred că e bine că se va renunța la finanțarea organizațiilor dubioase, cu iz politic, întrucît acestea uneori provoacă destabilizare la noi, dar și în altă parte. Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea e bine dacă va dispărea!", a comentat Roibu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.