21 august 2018, 12:00 Moldovan reality views 9100
Diplomele din învățămîntul superior emise în R. Moldova vor fi recunoscute de China
21 august 2018, 12:00 Moldovan reality views 9100

Diplomele din învățămîntul superior emise în R. Moldova vor fi recunoscute de China

Diplomele, certificatele și titlurile academice emise de instituțiile de învățămînt superior din Republica Moldova vor fi recunoscute de China. La rîndul său, țara noastră va recunoaște actele de studii emise de China. Un Acord care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi la ședința Cabinetului de Miniștri.

În baza Acordului, R. Moldova și China vor crea o Comisie de Experţi pentru monitorizarea implementării prevederilor documentului.

Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării a declarat că acordul stipulează cerinţele înaintate cetăţenilor moldoveni şi chinezi privind accesul la studii în instituţiile de învăţămînt superior. Divergenţele apărute în procesul de interpretare şi implementare a documentului urmează a fi soluţionate în mod amiabil, prin consultări sau negocieri între cele două țări.

Textul Acordului conţine descrierea sistemului de învăţămînt superior al celor două state şi a tipurilor de diplome, certificate şi titluri academice acordate absolvenţilor unui nivel de studii superioare.

Acordul a fost semnat la Chişinău la 3 iulie 2018 și va fi valabil pentru o perioadă de 5 ani.

Republica Moldova și China realizează în prezent un program de schimb de bursieri, în baza unor Acorduri de cooperare semnate anterior.

Source: moldpres.md

Keywords:

China , diploma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1137 locuitori

Cotiujenii Mici este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mici, Alexeuca și Gura-Oituz. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Sîngerei și la 117 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Satul Cotiujenii Mici este menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.