29 april 2012, 11:40 Moldovan reality views 3053
29 april 2012, 11:40 Moldovan reality views 3053

1 mai este o zi a primăverii, picnicurilor şi solidarităţii muncitoreşti, consideră chișinăuienii

Mulţi părinţi şi bunici îşi amintesc de ziua de 1 mai ca de o zi a solidarităţii internaţionale a clasei muncitoare. Astăzi, mulţi dintre orăşeni asociază ziua de 1 mai cu prilejul de a se odihni în sînul naturii alături de rude şi prieteni şi puţini se mai întreabă de ce pînă astăzi, în diferite ţări ale lumii, mii de oameni continuă să iasă în stradă pentru a-şi apăra dreptul la muncă.

Pentru prima dată, ziua de 1 mai a fost sărbătorită în anul 1890 în SUA, Chile, Peru, Cuba, precum și în majoritatea țărilor europene.

Ziua de 1 mai, declarată la Congresul Internaționalei Socialiste în anul 1889 drept Ziua Internațională a Muncii, în timp a început să fie sărbătorită în majoritatea țărilor lumii. Pentru prima dată, aceasta a fost sărbătorită în 1890 în SUA, Chile, Peru, Cuba, precum şi în majoritatea ţărilor europene.

Corespondenţii NOI.md i-au întrebat pe chişinăuieni ce semnificaţie are pentru ei astăzi ziua de 1 mai.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.