29 aprilie 2012, 11:40 Realitatea moldovenească views 3074
29 aprilie 2012, 11:40 Realitatea moldovenească views 3074

1 mai este o zi a primăverii, picnicurilor şi solidarităţii muncitoreşti, consideră chișinăuienii

Mulţi părinţi şi bunici îşi amintesc de ziua de 1 mai ca de o zi a solidarităţii internaţionale a clasei muncitoare. Astăzi, mulţi dintre orăşeni asociază ziua de 1 mai cu prilejul de a se odihni în sînul naturii alături de rude şi prieteni şi puţini se mai întreabă de ce pînă astăzi, în diferite ţări ale lumii, mii de oameni continuă să iasă în stradă pentru a-şi apăra dreptul la muncă.

Pentru prima dată, ziua de 1 mai a fost sărbătorită în anul 1890 în SUA, Chile, Peru, Cuba, precum și în majoritatea țărilor europene.

Ziua de 1 mai, declarată la Congresul Internaționalei Socialiste în anul 1889 drept Ziua Internațională a Muncii, în timp a început să fie sărbătorită în majoritatea țărilor lumii. Pentru prima dată, aceasta a fost sărbătorită în 1890 în SUA, Chile, Peru, Cuba, precum şi în majoritatea ţărilor europene.

Corespondenţii NOI.md i-au întrebat pe chişinăuieni ce semnificaţie are pentru ei astăzi ziua de 1 mai.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.