14 august 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 213
Fermierii cer de la Sandu să declare stare de urgență
14 august 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 213

Fermierii cer de la Sandu să declare stare de urgență

Fermierii se adresează Maiei Sandu și îi comunică despre calamitățile naturale care afectează sectorul agrar.

Aceștia solicită implicarea șefei statului, instituirea stării excepționale la sudul Moldovei și aprobarea Legii creditului agricol, transmite realitatea.

În opinia reprezentanților domeniului, mai mulţi agricultori se află în pragul falimentului. Se întîmplă din cauza costurilor mari a mijloacele de producţie şi energiei, dar şi datorită ratelor la credite, raportate la preţurile mici pentru producţia agricolă.

„Agricultorii nu fac față problemelor și provocărilor, care continuă să se agraveze tot mai mult. Fermierii sînt conștienți de rolul agriculturii pentru asigurarea securității alimentare a statului, cu pondere semnificativă în structura produsului intern Brut, de ocupare a forței de muncă, de furnizare a materiei prime întreprinderilor de procesare”, notează fermierii.

Autorii petiției susțin că fără sprijinul statului nu vor reuși și, drept urmare, solicită intervenția președintei. În caz că adresarea lor va fi ignorată, aceștia amenință cu proteste la sudul Moldovei.

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.