15 september 2016, 11:55 Moldovan reality views 4187
Taxele rutiere pentru autovehiculele străine vor fi reduse
15 september 2016, 11:55 Moldovan reality views 4187

Taxele rutiere pentru autovehiculele străine vor fi reduse

Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificările și completările la Codul Fiscal al țării.

Documentul prevede anularea taxelor pentru utilizarea drumurilor naționale de acele automobile, care sînt înregistrate în țările care au încheiat acorduri bilaterale sau multilaterale cu Moldova. Această măsură nu sînt aplicate în cazul vehiculelor cu numerele statelor, care nu respectă acordurile relevante.

Totodată, taxa pentru utilizarea drumurilor naționale a fost redusă cu 30% pentru automobilele străine (autobuze și camioane). Astfel, autoritățile încearcă să mărească fluxul transportului aflat în tranzit prin republică, ceea ce va compensa posibilele pierderi.

Însă taxa pentru utilizarea drumurilor naționale de camioanele grele va fi majorată de cinci ori. Este preconizat ca aceste modificări să aducă un venit în bugetul de stat de circa 50 de milioane de lei. Acești bani urmează să fie utilizați pentru construcția și întreținerea infrastructurii rutiere a țării. În prezent, taxele pentru utilizarea drumurilor naționale sînt percepute de la vehiculele înmatriculate în țările cu care Moldova are acorduri bilaterale corespunzătoare.

Source: actualitati.md

Keywords:

micșorare , taxa , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
741 locuitori

Grozasca este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 741 de oameni. Satul Grozasca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.