15 septembrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 4175
Taxele rutiere pentru autovehiculele străine vor fi reduse
15 septembrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 4175

Taxele rutiere pentru autovehiculele străine vor fi reduse

Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificările și completările la Codul Fiscal al țării.

Documentul prevede anularea taxelor pentru utilizarea drumurilor naționale de acele automobile, care sînt înregistrate în țările care au încheiat acorduri bilaterale sau multilaterale cu Moldova. Această măsură nu sînt aplicate în cazul vehiculelor cu numerele statelor, care nu respectă acordurile relevante.

Totodată, taxa pentru utilizarea drumurilor naționale a fost redusă cu 30% pentru automobilele străine (autobuze și camioane). Astfel, autoritățile încearcă să mărească fluxul transportului aflat în tranzit prin republică, ceea ce va compensa posibilele pierderi.

Însă taxa pentru utilizarea drumurilor naționale de camioanele grele va fi majorată de cinci ori. Este preconizat ca aceste modificări să aducă un venit în bugetul de stat de circa 50 de milioane de lei. Acești bani urmează să fie utilizați pentru construcția și întreținerea infrastructurii rutiere a țării. În prezent, taxele pentru utilizarea drumurilor naționale sînt percepute de la vehiculele înmatriculate în țările cu care Moldova are acorduri bilaterale corespunzătoare.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

micșorare , taxa , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.