|
Cașcaval și brînză, preparate după renumite rețete olandeze
Brânzeturi preparate din produse ecologice şi după renumite reţete olandeze. Lactatele pot fi găsite şi savurate de gurmanzi la fabrica din satul Logofteni, raionul Făleşti.
Cu sute de hectare de păşuni certificate ecologic şi trei sute de vaci, întreprinderea aparţine fermierului Vasile Cireş. Iar deliciile culinare sunt produse cu pasiune şi dăruire de zeci de angajaţi ai fabricii.
Brânzeturile produse la Făleşti poartă numele satului olandez Gouda considerat locul de origine al caşcavalului. Totul este preparat din lapte ecologic.
"Aici este primirea laptelui, prin tubul acesta el nimereşte în separator. Prin conductă el se duce în cisternă, de acolo noi ne apreciem ce facem cu el, s-au îl punem în vana pentru prepararea caşcavalului sau merge la prepararea brânzei de vaci. În capătul sălii iese produsul gata", a declarat directorul fabricii de lactate, Vasile Cireș.
Laptele proaspăt este turnat într-un vas unde este amestecat cu cheag timp deaproximativ o oră sub stricta monitorizare a unui tehnolog.
"Acesta este caşcavalul tradiţional care a fost pus aici azi de dimineaţă, el va fi ventilat pentru a se usca timp de o zi, două după care va fi acoperit cu un strat de vopsea special primită din Olanda. Asta e aceiaşi masă ca şi tradiţionalul, dar are adaus de chiperi dulce şi iz de usturoi", a mai spus directorul fabricii de lactate, Vasile Cireș.
Pe lângă caşcaval, la fabrică se produce şi brânza moale de vaci.
"După ce am adunat zerul, punem sare şi adunăm brânza pe care o punem în forme speciale. Zerul s-a scurs brânza se face mai densă. După asta este bună pentru vânzare", a spus Ana Bargan, angajată.
Pentru a avea un produs ecologic este nevoie şi de furaje de calitate.
"Silosul e tare bun, paiele, fânul pegatit din timp. Noi hrănim vacele bine, cum îngrijeşti de dânsele aşa lapte ai. La o mulsoare vacile dau câte 10-11 litri de lapte fiecare"
Întreprinderea produce aproximativ 80 de tone de brânzeturi în fiecare an pe care le vinde pe piaţa internă. Preţul unui kilogram de caşcaval olandez, făcut în Moldova, este, în medie, de 150 de lei.
Source:
- Как Попшой комментирует информацию о намерении властей ввести визы для граждан России
- Компания DAAC Hermes получила Сертификат доверия как самый честный налогоплательщик ©
- Депутаты Парламента Республики Молдова в гостях у Viorica Cosmetic: Нам есть чем гордиться ©
- Китай введет безвизовый режим для граждан ряда стран
- АГУ предоставляет новый вид услуг гражданам Молдовы в Израиле и России
- МИД Молдовы дал разъяснения по поводу заблокированных в Греции молдавских граждан
- Идея для сбора дождевой воды (Видео)
- Три кита знаменитой на весь мир системы педагога Антона Макаренко
- Мудрая притча о школе и воспитании
- Звуковой геноцид населения! Зачем в 1953 году поменяли частоту музыки?
- Бездомные куры на Гавайях: экологический феномен и его последствия +(Видео)
- Черный список продуктов, категорически не подходящих для завтрака
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1790
- Populația:
- 2497 locuitori
Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.
Comments
(0)