31 march 2016, 15:45 Moldovan reality views 5076
Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă
31 march 2016, 15:45 Moldovan reality views 5076

Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă

Deputații au adoptat la ședința de astăzi a ParlamentuluiDeclarația privind inviolabilitatea suveranității Republicii Moldova.

Documentul a fost propus de deputați comuniști încă la ședința de săptămîna trecută, în contextul marșului antistatal desfășurat duminica trecută. Atunci însă adoptarea Declarației a fost amînată, din lipsă de cvorum. Pentru aprobarea declarației s-au pronunțat 62 de deputați ai PCRM, PSRM, PD și ai grupul social-democrat, relatează NOI.md.

Potrivit autorilor Declarației, în ultima perioadă au loc tot mai des acțiuni ce contravin principiilor prevăzute în Constituție, care se referă la contestarea statalității moldovenești și a poporului moldovenesc sau apeluri la desființarea suveranității și independenței țării prin alipirea la un alt stat. Aceste acțiuni, în opinia semnatarilor Declarației, trebuie condamnate public.

Astfel, prin această declarație, Parlamentul și-a confirmat devotamentul față de principiul consfințit în articolul 1 din Constituție, care stabilește că Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Totodată, documentul prevede recunoașterea statutului de neutralitate permanentă, care, în opinia autorilor, constituie o garanție a menținerii stabilității pe teritoriul acestui stat. Declarația mai conține și un apel la adresa autorităților publice, elitei intelectuale, partidelor și mișcărilor politice, asociațiilor obștești, privind consolidarea eforturilor în vederea apărării suveranității Republicii Moldova.

Source: www.noi.md

Keywords:

parlament , declaraţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.