27 july 2015, 14:16 Moldovan reality views 6490
Germania a depus instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu RM
27 july 2015, 14:16 Moldovan reality views 6490

Germania a depus instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu RM

Germania a depus la data de 22.07.2015 instrumentele de ratificare pentru Acordul de Asociere al UE cu Georgia, Republica Moldova şi Ucraina la secretarul general al Consiliului Uniunii Europene.

Cu privire la această temă, o purtătoare de cuvînt din cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe a spus la 23.07.2015 următoarele:

"Ratificarea atît de rapidă de către Germania a Acordului UE cu partenerii estici este reflectarea prieteniei, parteneriatului şi a solidarităţii noastre cu aceste ţări. Prin aceasta procesul național de ratificare în Germania privind aceste acorduri a fost încheiat. Noi dorim să dezvoltăm relaţiile noastre economic, cultural şi politic în toate domeniile. În acest scop acest acord reprezintă o foarte bună bază legislativă."

Acordurile de Asociere cu Georgia, Republica Moldova şi Ucraina au fost semnate la 21.03.2014 şi respectiv 27.06.2014. Pe lîngă deschiderea reciprocă a pieţii, aceste acorduri prevăd preluarea standardelor UE legislative şi economice de către fiecare partener. Aceasta cuprinde reforme politice pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, combaterea corupţiei şi o îmbunătăţire a domeniului de protejare a drepturilor omului precum şi măsuri de apropiere a standardelor în domeniile comerţ, vamă, impozite, dreptul concurenţei, probleme energetice şi protejarea mediului înconjurător şi a climei. Acordurile vor intra definitiv în vigoare, atunci cînd vor fi ratificate de către toate statele membre ale UE. Germania şi UE susţin cu fermitate ţările partenere la realizarea consecventă a reformelor necesare pentru implementarea acordurilor.

Source: www.chisinau.diplo.de

Keywords:

Germania , acord , UE , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.