Go to section: Children
29 march 2017, 15:10 Children views 29346
Cum și unde putem înscrie copilul în clasa I
29 march 2017, 15:10 Children views 29346

Cum și unde putem înscrie copilul în clasa I

Foarte curînd va începe înscrierea copiilor în clasa întîi. Este important să nu pierdem momentul și să aplicăm la timp documentele. O problemă, nu mai puțin actuală, este de a găsi loc liber, căci de cele mai multe ori părinții au dificultăți la acest capitol.

De pe 1 aprilie pînă pe 23 iunie se va desfășura prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2017-2018. Primirea documentelor în instituțiile de învățămînt se va face doar în limita locurilor disponibile.

Pentru a fi înscris în clasa I copilul nu trebuie să treacă prin concurs. Este suficient ca copilul să aibă 7 ani împliniți, pentru a fi înscris obligatoriu la școală. Copiii care nu au împlinit vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri.

De pe 10 pînă pe 25 mai va avea loc testarea copiilor, care vor să se înscrie în clase cu profil. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 1-14 august, iar deja pe data de 25 august va fi aprobată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

În perioada 23-30 martie fiecare instituție de învățămînt din RM organizează Ziua Ușilor Deschise.

Educatorii de la grădinițele de copii vor trebui să completeze un formular special alcătuit din 34 de puncte, în care va fi indicat gradul de dezvoltare mentală, fizică și socială a copilului.

„Principalele cerințe față de viitorii elevi din clasa întîi sunt: să poată purta un dialog, să distingă culorile și să se poată orienta în conceptele de bază. În cazul în care copilul nu știe să citească și să scrie, instituția de învățămînt nu are dreptul să refuze admiterea acestuia în clasa întîi. Este necesară îndeplinirea Formularului, care constă din 34 de întrebări, pe care trebuie să le completeze profesorul, în primul rînd pentru el însuși", a menționat Crudu, șeful Departamentului General al Învățământului Preuniversitar al Ministerului Educației.

Documentele care trebuie depuse pentru admitere: raportul cu privire la dezvoltarea copilului, pregătit de instituția preșcolară. În raport trebuie să fie prezentate informațiile despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, a bogăției vocabularului şi a comunicării cu cei din jur. În plus, în raport trebuie să fie inclusă informația despre nivelul dezvoltării copilului, capacităţilor de învăţare, după absolvirea grupei pregătitoare.

Totodată, părinții vor trebui să prezinte buletinul lor de identitate, certificatul de naştere al copilului, fişa medicală și 2 fotografii ale copilului.

Source: actualitati.md

Keywords:

copii , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.