21 november 2019, 11:30 Moldovan Diaspora views 4409
Anunț important pentru moldovenii din Spania
21 november 2019, 11:30 Moldovan Diaspora views 4409

Anunț important pentru moldovenii din Spania

Conform unui anunț al Ambasadei Republicii Moldova în Spania, pentru luna noiembrie este planificată deplasarea funcționarului consular în or. Santander, pentru a oferi servicii consulare moldovenilor aflați în această regiune.

Moldovenii interesați trebuie să se programeze în prealabil prin telefon, la numărul de telefon:+34 91 828 79 89 sau să transmită un mesaj electronic la adresa: consul.madrid@mfa.gov.md, pînă la data de 23 a lunii planificate pentru deplasare, pentru a estima numărul serviciilor solicitate.

Totodată, Ambasada atrage atenția că:

1. Deplasarile planificate vor avea loc doar în cazul în care va exista un număr mai mare de cereri din partea cetăţenilor.

2. Serviciile consulare oferite vor fi limitate: procuri, declarații, evidență consulară, acte de stare civilă, cazier judiciar, buletine de identitate, etc.

3. Nu vor fi perfectate: titluri de călătorie şi pașapoarte pentru călătorii în străinătate.

4. În cazul unui număr mare de solicitări, pe pagina de Facebook se va publica adresa aexactă unde va avea loc prestarea serviciilor consulare în or. Santander. Fiecare persoana programată va fi informată individual.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren” face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine” inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care prevede deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren”, inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești oferite în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI

 

Source: viza.md

Keywords:

diaspora , Spania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.