A fost desemnată cea mai salubră localitate din raionul Rîșcani

A fost desemnată cea mai salubră localitate din raionul Rîșcani

Inspectorii din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Rîșcni au participat la ședința de totalizare a concursului raional ,,Cea mai modernă, mai salubră și mai amenajată localitate, 2024”, notează Noi.md.

Scopul concursului este dezvoltarea tradițiilor naționale de amenajare și întreținere exemplară a localităților, susținerea activităților practice de protecție a mediului.

O comisie constituită din specialiști din cadrul structurilor raionale cu atribuții în domeniu, s-a deplasat în teritoriu și a evaluat localitățile conform criteriilor și indicilor de evaluare, referitor la rezultatele obținute în realizarea activităților de amenajare.

În urma evaluărilor, pe locul I s-a clasat Primăria satului Văratic, pe locul al doilea - Primăria satului Mihăileni, iar locul al treilea i-a revenit Primăriei satului Pîrjota.

Învingătorilor le-au fost înmînate cadouri de preț, utilaje electrice și unelte de îngrijire și salubrizare a terenurilor.

Source: noi.md

Keywords:

localitati , Rîșcani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.